HLszifon

Szuperalacsony, kiszáradás-védett padlószifon 70mm-nél alacsonyabb padlómagasságokhoz

Padlólefolyó szuperalacsony beépítési magassággal, DN40/50 vízszintes csatlakozóval, szigetelõ karimával, "Primus" kiszáradás-védett bûzzárral, 123x123 mm mûanyag rácstartóval, 115x115 mm nemesacél ráccsal. Beépítési magasság: 69mm (szifontest: 57mm, rácstartó 12mm). Terhelhetõség: 300kg

 

A HL ennek a terméknek a kifejlesztésével egy folyton visszatérõ problémára kívánt megoldással szolgálni. Komoly fejtörést okozott eddig, mit tegyünk, ha valamiért csak vízszintes elhúzású padlószifont használhattunk, de a padlómagasságunk túlságosan alacsony volt ehhez? A meglévõ födémünk véséssel történõ mélyítése nélkül csak olyan (nem szabványos) padlószifont építhettünk be, amely 50mm-nél alacsonyabb vízbûzzárral rendelkezett, amely igen hamar kiszáradt, vagy a lefolyórendszer vákuumja könnyen leszívhatta (400Pa-nál nagyobb vákuum).

A HL kifejlesztette az un. „Primus” elvet. Ez egy padlószifonokhoz használható szifonbetét, amely el van látva egy a vízzáron úszó haranggal. Olyan esetekben, amikor a vízzár elpárolog, a szifon kiszárad (mert hosszabb ideig használaton kívül van, például hotelben, nyaralóban, folyosón, garázsban, vagy padlófutés esetén), akkor az úszó harang egyszerûen ráül a
túlfolyó csõre, mechanikusan elzárva azt és a csatorna-gázok nem tudnak a szifonból kilépni.


A „Primus” szifonbetétek egy járulékos elõnye még az, hogy a lefolyórendszerben kialakuló vákuum hatására a külso légnyomás az úszó harangot rászorítja a túlfolyó csõre, és nem engedi a vízbuzzárat leszívni (1000Pa vákuumig – Arsenal Research Wien bizonyító méréseivel). A vákuum megszûnése után az úszó harang újra felemelkedik a megõrzött vízbûzzár felszínére.

 

HL90K
Lefolyó test szigetelo karimával, amelyhez a HL83 szigetelõ készlet-sorozat elemei illeszthetõek.
Anyaga PE, tokosan illeszthetõ, vagy hegeszthetõ.

HL37FPr (HL3000FPr)
Komplett rácstartó 70-12mm-ig rövidíthetõ, Polipropilénbol, „O”-gyûrûvel. Nemesacél (V2A) lefolyóráccsal, „Primus” (alacsony) kiszáradás-védett szifonbetéttel, védõ-, merevítõ fedéllel a csempézéshez.
A HL3000FPr–nél nemesacél (V2A) rácstartó keret 80-10mm-ig rövidíthetõ.

HL37F (HL37F-3000)
Rácstartó 70-12mm-ig rövidíthetõ, Polipropilénbõl, „O”-gyûrûvel. Nemesacél (V2A) lefolyóráccsal,
szifonbetét nélkül, védõ-, merevítõ fedéllel a csempézéshez.
A HL37F-3000–nél nemesacél (V2A) rácstartó keret
80-10mm-ig rövidíthetõ.

HL2090 (HL2090KK)
„Primus” (alacsony) kiszáradás-védett szifonbetét
30mm vízbûzzár magassággal, „O”-gyûrûvel.
HL2090KK -t a nemesacél rácstartó kerethez való
„O”-gyûrû.

Termékeinkrõl további információért kérjük forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz!

Kínálatunk:

 

Cikkszám: HL-90PR

Ára: 10 270 Ft
db
felhasználónév
jelszó
Hírlevél feliratkozás
Név: *

E-mail:*

E-mail mégegyszer:*

Kaedra elosztók
TRG elérhetőségek
Copyright TRG Kft. 2010   Minden jog fenntartva!